Helhetslösning för laddning av elfordon

Granitor Electro inleder nu ett samarbete med teknikföretaget Monta. Tack vare samarbetet kommer det att bli enklare för bostadsrättsföreningar och företag att installera en laddlösning, hantera laddpunkter och öppna upp för publik användning. Satsningen ”Granitor Charge” är ett led i den gröna omställningen och innebär att Granitor Electro bryter ny mark.

Undersökningar visar att antalet nyregistrerade elbilar ökar markant men att antalet laddpunkter inte hänger med i samma takt. Enligt en rapport från branschorganisationen Acea behövs 2 000 nya elbilsladdare – varje dag. I nuläget byggs ungefär 2 000 per vecka. Med Granitor Electros nya helhetslösning Granitor Charge blir det betydligt enklare än tidigare för kunden att genomföra en laddinstallation.

– Vi vill erbjuda våra kunder enkelhet och trygghet. Med vår helhetslösning ordnar vi installationen, hjälper till att välja laddbox och ser också till så att betallösningen fungerar. Det är i dagsläget ganska ovanligt. Vi jobbar även med säkerhetsaspekten så att debiteringen blir korrekt och inga obehöriga kan hacka sig in i systemet. Dessutom ingår service, underhåll och en årlig funktionskontroll, säger Leif Jäderberg, affärsutvecklare på Granitor Electro.

Det nya erbjudandet är en förlängning av Granitor Electros erbjudande med smarta laddboxar som passar alla elbilar och hybridbilar. De smarta laddboxarna laddar upp till sex gånger så många bilar med befintlig kapacitet och använder sig av dynamisk lastbalansering som fördelar tillgänglig kapacitet mer flexibelt. Med lösningen från Monta blir det istället ett smart laddsystem.

Monta erbjuder en helt digital lösning för enkel hantering av laddpunkter och det är lätt att få en fullständig överblick över laddningar, betalningar och användande. Med deras mjukvara kan kunderna öppna upp för publik tillgänglighet och enkelt ställa in priser och åtkomstnivåer. Betalning för laddningen sker med en enkel appbaserad lösning. Att välja Monta som samarbetspartner var ett lätt beslut för Granitor Electro.

– Monta erbjuder en lösning med hög funktionalitet och flexibilitet. De är dessutom märkesoberoende vilket innebär att vi kan använda deras lösning till såväl befintliga som nya kunder. Deras lösning passade oss helt enkelt bäst utifrån våra behov, säger Mikael Tegge, inköpschef på Granitor Electro.

Med det här erbjudandet vill Granitor Electro erbjuda den bästa tjänsten på marknaden när det gäller laddlösning. Samarbetet inleds med att Granitors egna laddpunkter integreras parallellt med att erbjudandet går ut till såväl befintliga som nya kunder.