Utsläppsfri räckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning

De här spännande nya lastbilarna har en utsläppsfri räckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning

Den nya generationens DAF XD och XDC serier, helt nya PACCAR med helt elektriska drivlinor.

DAF Trucks har en dominerande placering i Hall 21 vid IAA Transportation 2022 i Hannover och har skapat ett fantastiskt podium för sitt helt nya prisbelönta produktsortiment.

 • Helt nya DAF XD serien sätter en ny standard inom distributionssegmentet
  • Delar DNA med branschledande DAF XF, XG och XG+
  • Klassledande säkerhet, effektivitet och förarkomfort
  • Mycket mångsidigt produktsortiment
  • Produktionsstart hösten 2022
 • Nya DAF XDC och XFC för yrkestrafik och byggtillämpningar
  • Tre- och fyraxlade konfigurationer
  • Robust design med unik grill och stötfångare
  • Utmärkt ingångsvinkel och hög markfrigång
 • Nya DAF XD och XF Electric uppvisar miljöledarskap
  • Toppmoderna PACCAR e-motorer med effekter på upp till 350 kW (480 hk)
  • Brett urval av effektiva batterier
  • Nollutsläppsräckvidden varierar från 200 till över 500 kilometer
  • Ny DAF Electric Truck Assembly-anläggning
 • Nya DAF XF finns nu även med Day Cab och Sleeper Cab.

Nya DAF XD startar framtidens distribution

Vid IAA Transportation 2022 introducerar DAF ett helt nytt sortiment av lastbilar för yrkestrafik och distributionstransport. Nya generationens DAF XD serien delar DNA med ”International Truck of the Year 2022” – de flerfaldigt prisbelönta långdistansfordonen XF, XG och XG⁺. Den nya generationens DAF XD sätter en ny standard för säkerhet, effektivitet och förarkomfort i sin klass.

Den nya standarden inom säkerhet
Hyttdesignen i den nya generationens DAF XD har en stor vindruta och stora sidorutor med en ultralåg bälteslinje för bästa möjliga direktseende. Det här uppnås i kombination med en låg hyttposition, 17 cm lägre än nya XF och den nya Vision Dashboard, som kännetecknas av att den visas mot vindrutan på andreförarsidan.

Som tillval finns ett fönster med trottoarvy och fällbart säte på andreförarsidan som ger fri sikt över fotgängare och cyklister bredvid lastbilen på andreförarsidan. DAF Digital Vision System och DAF Corner View ger oöverträffad indirekt sikt. DAF City Turn Assist varnar föraren med visuella och hörbara varningar när andra trafikanter befinner sig i döda vinkeln på andreförarsidan.

Den nya effektivitetsstandarden
Förstklassig bränsleeffektivitet och låga CO2-utsläpp uppnås genom den perfekt utformade aerodynamiska hytten. Den har samma stora radier, böjda vindruta, utmärkta tätning och optimala motorluftflöde och luftflöde under hytten som DAF:s XF, XG och XG+ långdistansmodeller.

Marknadsledande fordonseffektivitet drivs av den nya PACCAR MX-11-motorn, det smarta avgasefterbehandlingssystemet, låga fordonsvikter, automatisk TraXon-växellåda som standard och avancerade förarassistanssystem. Omfattande tillgång till kraftuttag, moduler och kontakter för påbyggnadsmontering säkerställer de förstklassiga möjligheterna för karossbyggare.

Den nya standarden för förarkomfort
Den nya generationens XD erbjuder överlägsna, lättåtkomliga och rymliga hytter med volymer på upp till 10 m3. Tillsammans med en Sleeper Cab och en Sleeper High Cab finns en Day Cab som erbjuder ett utökat kupéutrymme som standard.

En idealisk körställning garanteras genom oöverträffade justeringsmöjligheter för säte och ratt. Den snygga och mycket ergonomiska instrumentbrädan har kristallklara och helt digitala instrumentpaneler. Den nya konstruktionen av den främre delen av chassit, hyttfjädringen och bakaxelfjädringen förbättrar körningen och väghållningen.

Oöverträffad mångsidighet Nya generationens DAF XD kan beställas i ett komplett sortiment med axelkonfigurationer för 4×2 och 6×2, både dragbilschassin och chassin med hytt. Produktionen startar hösten 2022.